Het belang van tarwe

Tarwemeel of bloem komt in bijna alle broodsoorten voor omwille van de eigenschap dat het gluten ontwikkelt die vorm en luchtigheid geven aan het brood. Andere granen zoals rogge, spelt, gerst, gierst, maïs en haver, en zaden zoals sesam, maanzaad, komijn, lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, of melen gewonnen uit sojabonen of zaden van boekweit, brengen een grote variatie in smaak maar ook in textuur (uitzicht en gevoel in de mond) van uw dagelijks brood.

Steeds meer worden we geconfronteerd met personene met overgevoeligheidsreacties op tarwe of specifieker op gluten. Gierst, boekweit, rijst en sojameel, bevatten geen gluten. Speltbloem bevat wel gluten maar zijn van die aard dat ze door vele (niet alle!) personen met overgevoeligheid, toch verdragen worden. Binnen ons gamma vind je verschillende soorten speltbroden maar overleg altijd met uw arts indien je om specifieke gezondheidsredenen voor deze soorten kiest!

<< Terug