Gluten

Meer uitleg nodig?


Gluten zijn veerkrachtige eiwitten die ontstaan door het mengen van bv. tarwemeel met koud water. Er ontstaat een elastisch netwerk in het deeg dat tijdens het rijzen de gassen, afkomstig van de wisselwerking tussen zetmeel en gist, kan gevangen houden. Hierdoor neemt het deeg in volume toe en krijgt het zijn uiteindelijke vorm en luchtige structuur.

<< Terug

Cookie-instellingen aanpassen

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen.

Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.

  • Instellingen aanpassen
  • Alle cookies accepteren en verdergaan naar de site